La relació que podriem establir entre les dues definicions es: llit de riu o de Torrent.

Per anar la rambla vam agafar el tramvia fins Palau reial allà vam agafar el metro fins la para Catalunya. Un cop allà ens vam trobar amb els professors. A la rambla hi ha diferents trams aquest s'anomenen: Rambla de Canaletes perquè hi ha la font de canaletes, Rambla Estudis perquè hi havia la universitat, Rambla de la Boqueria hi ha el mercat de la Boqueria, Rambla caputxins perquè hi havien frares caputxins i la Rambla Santa Mònica perquè hi ha una parròquia amb aquest nom. La Rambla fa uns 2Km de llargària.
A les Rambles hi han figures humanes que s'anomenen Estàtues vivents. Aquestes Estàtues o mimos fan moviments quan els i tires una moneda.






Al sortir del metro el primer que vam ,va ser la Rambla Canaletes i tot seguit el que hi vam trobar més significatiu va ser la Font de canaletes. La dita diu que tothom que hi veu de la font li venen ganes de tornar com si fos una superstició. El Barça quan guanya algú important els cules s'agrupen hi ho celebren això des de el 1930.





Baixant per la Rambla i travessant el carrer Bonsuccés vam anar als museus MACBA i CCCB
Al museu MACBA s'exposa Art contemporani i les exposicions que fan aquest dies són:

Cicle de conferencies

Konrad Fischer: un contexto, una actitud.
Dilluns 17 i 31 de maig, 14 de juny, a las 19h

L'exposició de l'art com a pràctica artística
Dilluns 31 de maig, a las 19h
Brigitte Kölle historiador de l'art


Al museu CCCB s'exposa cultura contemporània. Fan exposicions que transmeten idees que pretenen qüestionar la visió de l'espectador.



Del 26.5.10 al 12.9.10
Una història de confluències i divergències



Del 9.11.10 al 7.3.11
El defecte Barroc








Buscant informació del museu MACBA vam trobar qui ho va construir. Ho va construir Richard Maier al 1995 a Barcelona a la plaça dels àngels. Richard era un arquitecte Norteamericà.
També vam buscar informació sobre el museu CCCB. Aquest museu va ser construït el 25 de Febrer de 1994 dedicat al estudi de ciutats.Mirant bé aquest museu per fora el que més ens va cridar l'atenció va ser el de color blanc de la paret, amb una part amb la paret transparent. També hi ha una pedra molt gran de color negre.
Després vam seguir la guia que teníem hi vam arribar a l'església de Betlem. Aquesta església es barroca. Tot seguit aver identificat de quin tipus era l'església vam entrar avera quina informació ens podien donar. Al moment va vindre un home que ho sabia tot sobre l'església i ens va dir que l'havia construït Josep Lluís i que s'havia incendiat l'interior a la guerra civil al 1937.
Després vam anar tot endavant fins sortir a La Rambla. I ens vam trobar el mosaic de Portaferrisa. Esta en la paret i hi vam fer moltes fotos ara ens ensenyem una.





Després de fer la foto vam seguir baixant per les rambles i cada pocs metres trovavem quioscs amb flors. Un dels noms que hi ficava als diferents quioscos: Rambla St. Josep.
Quant vam arribar al Palau de la Virreina voliem agafar informació però no obrien fins les 10h. Eren tres quarts de deu llavors vem parar a menjar els entrepans. Donant voltes els que no tenien lloc al banc vem trobar els gegants que hi ha a l'interior.

Un cop obert ens van dir que aquest Palau el va construir el virrei de Perú al segle XVIII i l iva ficar el nom de la seva esposa. Un cop agafada informació vem arribar a La Boqueria que el seu nom correcte es St Josep la Boqueria.




Per Internet em descobert que fa uns 2.583 metres cúbics.
Caminat per dins vam trobar moltes parades que ens agradaven. Parades de bombons o una parada de dolços molt i molt grans les mes grans que hi havia vist.





Abans de sortir ens va entrar sed. Vam parar a veure uns sucs d'aquells naturals de estaven molt bons. Un cop acabats els sucs vam seguir baixant la Rambla i quan ens vam donar contestàvem sobre el Mosaic de Joan Miró.





Parlant amb un altre grup vam veure l'edifici Asiàtic. Sabíem que ho era perquè tenia tot de paraigües xinesos enganxats a la paret i tot de coses que ens donaven aquesta idea.








Baixant una mica més la Rambla vam trobar el Liceu. Allà a la porta hi era un home que et deia totes les preguntes sobre el Liceu. També va dir que estava a la porta perquè no paraven de venir grups com nosaltres i així no ocupàvem lloc dintre del liceu.




0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

Copyright 2010 Crèdit 2010-g8
Lunax Free Premium Blogger™ template by Introblogger